28 Mayıs 2018 Pazartesi

Audi Otomobiller Nasıl Trafik Işıklarıyla Konuşabilecek?

Otomobil firmaları kendi aralarında oldukça rekabet içerisindeler. Bu faktör sayesinde her gün yeni teknolojiler ortaya çıkmakta. Gerek otomatik park etme olsun, gerek şerit takip sistemi hatta akıllı fren sistemi ile otomobillere bir çok yenilikler eklenmektedir. Bu rekabeti daha da üst seviyeye taşıyacak olan hamle ise Audi markasından gerçekleşti.
Audi’nin tasarlamış olduğu teknoloji ile arabanız trafik ışıkları ile konuşabilmekte. Kırmızı ışığın kaç saniyesinin kaldığı, yeşil ışığın yanma süresine dahil her şeyi sizlerle paylaşarak bilgilendirme yapabilmekte.
Audi’nin V21 kapsamında üretmiş olduğu bu teknolojinin sinyalleri 2016 yılında verilmiş ancak nasıl gerçekleşeceği hakkında kimsenin bilgisi bulunmamaktaydı. Amerika’nın Washington D.C. eyaletinde bir çok audi marka araba trafik takılmalarından çok fazla etkilenmeyecek. Bu teknoloji sayesinde trafik tıkanıklığının önüne geçmek hedeflenmiş ve insanların sabırsız bekleyişine az da olsa engel olmak amaçlanmıştır.

Audi Otomobiller Nasıl Trafik Işıklarıyla Konuşabilecek?

Audi firması tarafından geliştirilmiş olan bu sistem tamamen merkezi trafik sistemi ile bağlantı kurarak gerçekleşmekte. Merkezi trafik sisteminden aldığı bilgileri sesli bir şekilde sürücüye ileterek trafik ışıkları ve yollar hakında bilgi vermektedir. Son zamanın en tartışılamaz olan bu yeni nesil teknoloji ile Audi tüm rakiplerinin önüne 2 adım geçmiş bulunmaktadır.
Bu sistemin alt yapısı şuanlık sadece Amerika’da bulunmaktadır. Amerika’da bulunan yeni nesil audi arabaların bir çoğu bu özellikten faydalanabilmektedir.
Bu yeni teknoloji Amerika’da 1600 civarında kesişim noktalarının bulunduğu bildirilmiştir. Washington D.C. eyaletinde ilk olarak adımı atılacak olan bu teknoloji ileride de geliştirilebileceği kanaatinden dolayı bir çok yeni nesil teknolojiye ilham kaynağı olabilir.
Dünya çapında ki büyük otomobil firmalarında beklemediği bir sistemi harekete geçiren Audi, müşterilerinin tepkisinden oldukça memnun bir şekilde sunumunu gerçekleştirmiştir. Şuanlık olarak Audi Connect PRIME sistemi ile sürücelere sunulduğu firma tarafından belirtilmiştir.
Yapılmış olan bu yenilik neredeyse bir devrim niteliğinde olmuştur. Hiç kimsenin bir firmanın aklına dahi gelmemiş olan bu sistem ile Audi’nin satışları şimdiden artmış bulunmakta. Ülkemizde ne zaman bu sistemin uygulanabileceği bilinmemekte ancak Amerika’da bu sistemin çalışacağı eyaletler tasarı altında hazırlanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder