9 Kasım 2019 Cumartesi

Edward Harrison Norton Kimdir

Edward Harrison Norton 18 Ağustos 1969’da Boston‘da doğdu ve Columbia, Maryland’da büyüdü. Annesi Lydia Robinson “Robin” (Rouse), bir İngiliz vakfının yöneticisi ve öğretmeniydi; Columbia, MD’yi planlayan ünlü şehir planlamacısı James Rouse’un kızıydı; 6 Mart 1997’de beyin kanserinden öldü.

Babası Edward Mower Nordon, Jr. National Trust for Historic Preservation (Ulusal Tarihi Koruma Vakfı) için çalışan bir çevre avukatı ve çevreciydi. Edward’ın James ve Molly adında iki küçük kardeşi var.

Yale Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu, beş yaşından itibaren oyunculuğa ilgi duydu. Sekiz yaşındayken drama öğretmenine sahnedeki motivasyonunun ne olduğunu sordu. Hayatı boyunca tiyatro okuluna devam etti ve en sonunda oyun yazarı ve yönetmen Edward Albee’nin eserlerine imza atmış oyunculardan birisi olarak New York’ta sahnede iş bulmayı başardı.

O Hollywood’da Albee’nin fragmanlarında göründüğü sıralarda, Primal Fear (1996) filminde yeni heyecanlı mahkeme salonlarında Richard Gere’in karşısında başrol oynayacak genç bir aktör arıyorlardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder