23 Mart 2019 Cumartesi

Ölüm Günün Kutlu Olsun 2 - Happy Death Day 2U Film İnceleme ve Yorumlar

Ölüm Günün Kutlu Olsun 2 filmi yada orijinal adı ile Happy Death Day 2U filmini inceleyeceğiz. Komedi, Korku türü filmlere son 15 yıldır oldukça fazla rastlar olduk. Bu tür filmler hem korkuyu hem eğlenceyi bir arada bulundurmasını, yemeğe hem tuz hemde hemde şeker katılmasına benzetiyorum. Güldürerek ağlattı lafını bir çok filmde duymuşsunuzdur. Ölüm Günün Kutlu Olsun 2 filmi ise hem korkuttu hem güldürdü dedirtiyor. Bu iki uç kategorinin bir araya gelmesi insanlarda duygu karmaşası yaratarak ilgiyi üstüne çekmeyi başardı.

Ölüm Günün Kutlu Olsun filmi 2017 yılında vizyona giren ilk filmden sonra büyük bir ses getirdiğinin farkına vararak Happy Death Day 2U filminin çıkmasına sebep olmuş gibi görünüyor. Bana soracak olursanız ikinci filmini çıkmasındaki neden ilk filmin başarısı ve gelen olumlu yorumlar ile arama motorlarında ikinci film ile ilgili haberlerin çok fazla okunması. Happy Death Day filminin İMDB puanına baktığımızda 6.5 gibi iyi bir puan aldığını görüyoruz. Çoğu kişi bu puanı biraz düşük görebilir ancak duruma bir açıklık getirmek istiyorum. Mesela Korkunç Bir Film gibi kendi türünün en iyi yapımlarından biri olan bu yapımın İMDB puanı ise 6.2 evet bu ve buna benzer filmlerden biride 2009 yılında çıkan Zombieland filmine baktığımızda, belkide komedi korku filmleri arasında en iyi ve kült olan film bile 7.6 almış durumda. Bu türdeki filmlerin en yüksek puan alanı Zombieland filmidir. Çıtanın en yükseği olarak bu filmi baz aldığımızda Ölüm Günün Kutlu Olsun filminin 6.2 puan alması hiçte yabana atılacak bir puan olmadığını anlayabiliriz.

Ölüm Günün Kutlu Olsun 2 filminin güncel İMDB puanı ise 6.5, yani ilk filmden daha yüksek bir puan almış durumda. İMDB kullanıcılarının 13.000 kişisi bu filme puan vermiş. Ayrıca 44 yaşındaki Christopher Landon'u tebrik etmek gerekir. Korku filmleri ile tanınmış usta yönetmen, genellikle gerilim-korku türünde yapımlara imza atmıştır. Ama nasıl oluyorsa komedi-korku filmi de yapmayı gayet iyi becermiş durumda. En iyi filmleri Paranormal Activity serisinin belli bölümlerini yöneterek ününe ün katmıştır.

1987 doğumlu 31 yaşındaki güzel Jessica Rothe ise son dönemlerde çevirdiği kaliteli yapımlarla göz doldurmuş bir oyuncu. 24 yaşındaki Isaiah Israel Broussard ise Jessica Rothe'a eşlik eden yakışıklı oyuncu 8 yıllık kariyerine 6 yapımı sığdırmış durumda. Ölüm Günün Kutlu Olsun 2 filminin bir diğer oyuncusu ise Amerikalı oyuncu Phi Vu, (sarışın olan delikanlı), diğer iki oyuncu kadar geçmişi yok ancak Logan gibi muhteşem bir filmde kendine yer etmiş değerli bir eleman.



Ölüm Günün Kutlu Olsun 2 filminin konusunu hatırlayacak olursak, Tree genç ve güzel bir kadındır ve bir katil tarafından öldürülür. Buraya kadar bir sorun yok gibi görünüyor, ancak devamlı ölüp dirildiği zaman döngüsü içerisinde kendini bulur. Bu döngüyü kırıp katilden kurtulma çabası içerisindedir. Bir yol bulduktan sonra her şeyin düzeleceğini biliyordur. Bu yol ise katilini öldürüp ondan sonsuza kadar kurtulmaktı. Ancak işler sandığının aksine biraz karışıktır. Aradan biraz zaman geçtikten sonra katilin tekrar ortaya çıktığını görür ve eski döngüye tekrar başlar. Ama bir sorun daha vardır. Tree'nin katili başkalarını da öldürmek istiyordur. Bunu öğrenen Tree diğer kurbanları da kurtarmak ister ve sürekli döngü içerisinde sürüklenir.

Ölüm Günün Kutlu Olsun 2 - Happy Death Day 2U Film Bilgileri

Vizyon tarihi: 22 Şubat 2019 (1s 40dk)
Yönetmeni: Christopher Landon
Oyuncuları: Jessica Rothe, Israel Broussard vePhi Vu
Türü: Komedi, Korku
Ülke: ABD

Ölüm Günün Kutlu Olsun 2 - Happy Death Day 2U Fragmanı (Türkçe Altyazılı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder