6 Mayıs 2019 Pazartesi

Kişisel Gelişimin Önemi

Kişisel gelişim süreci, kişisel gelişim ile ilgili bilgiler, kişisel gelişim türleri, kişisel gelişim örnekleri, kişisel gelişim sunumları ve kişisel gelişim bilgileri hakkında makale yazmak istedik. İnternet kullanıcıları bu başlık altında bir çok araştırma yapıyor. Bu konular hakkında ayrı ayrı yazılar bulunmakta. Ben sizlere kişisel gelişim hakkında bildiklerimde söz edeceğim.

Öncelikle Kişisel gelişim nedir ve neden önemlidir biraz bundan bahsedeyim. İnsanlığın doğumundan ölümüne kadar öğrendiği bilgi kısıtlıdır ve insanlar kendini her zaman geliştirmektedir. Bu gelişime ayak uyduramayanlar geride kalıp başarısız olarak nitelendirilirler. Bu duruma düşmemek için insan kendini sürekli olarak geliştirmesi gerekiyor.

Kişisel gelişim ile ilgili bilgileri araştırdığınızda bir çok makale ile karşılaşmışsınızdır. Bu makalelerde çoğunlukla birbirine benzeyen türdedir. Ben bu yazımda kendi yaşantımdan örnekler vererek size aktaracağım. Biraz cümle düşüklüğü olabilir, siz buna takılmayın vereceğim ve başımdan geçen olaylara odaklanın.

Kişisel gelişim türleri; bana göre kişisel gelişim türleri 2 adettir. Bunlardan birincisi okulda öğrendiğimiz bilgiler ve ikincisi bizim kendi çabamızla öğrendiğimiz bilgiler. Bunların başında; ingilizce kursları, diksiyon kursları ve meslek edinme kursları olarak sayabiliriz.

Kişisel gelişim örneklerine baktığımızda ise; biraz önce bahsettiğim kurslar bu kurslara belki onlarca belki yüzlerce örnek verebilirim. Ama sizlere vereceğim en iyi nasihat; ne ile uğraşmayı seviyorsanız veya hani işle vakit geçirmekten hoşlanıyorsanız o dal üzerinden kendinizi geliştirmeniz.

Kişisel gelişim sunumları; hakkında internette bir çok konu var benim sizlere sunacağım en iyi şekilde işinizi araştırıp ona göre bir sunum hazırlamanız. Bu sunumu hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; her işi kendiniz yapmanız. Üzerinde günlerce veya haftalarca uğraşmanız gerekse bile asla yılmayın.

Sizlere kendi düşüncelerimi aktardığım kişisel gelişim bilgileri hakkında makale yazmak istemiştim. Umarım yararlı bir kişisel gelişim makalesi olmuştur. Sevgilerle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder